Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vinnitsaok.com.ua

Середа, 2 січня 2013, 10:50

Із 1 січня в Україні діють біометричні паспорти

Із 1 січня 2013 року в Україні почали діяти біометричні паспорти.

Паспорт міститиме вмонтований чіп із біометричною інформацією: фото людини, відбитки пальців та інформацію про громадянина, що міститься в діючому паспорті. За бажанням в біометричний паспорт може бути включено додаткову інформацію.

Інформація біометричних паспортів вноситься до Єдиного державного демографічного реєстру - це електронна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання, обробки, використання інформації про громадянина держави.

Згідно із законом, така інформація є конфіденційною, а її нерозголошення гарантується державою. Кожен громадянин України, незалежно від віку, зобов'язаний одержати біометричний паспорт.

Оформлення біометричного паспорта для всіх осіб, починаючи з народження (замінивши тим самим свідоцтво про народження), оновлюється кожні 10 років. Введення в Україні біометричних паспортів обумовлене Планом дій щодо введення безвізового режиму з ЄС, схваленим у листопаді 2010 року.

Нагадаємо, закон про біометричні паспорти набув чинності з 6 грудня.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.