Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячий садочок

Четвер, 8 квітня 2021, 10:22

У львівських садочках відкриють додаткові групи для 700 дітей

дитячий садочок

Міська влада планує відкрити 28 додаткових груп у закладах дошкільної освіти Львова.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Міська влада Львова планує відремонтувати 8 дитячих садочків, що дозволить відкрити 28 додаткових груп у закладах дошкільної освіти міста. Такі заходи зможуть  додатково забезпечити дошкільною  освітою 700 дітей у різних мікрорайонах.

«Одним із стратегічних напрямків розвитку освіти на 2021 рік є завершення ремонтних робіт у закладах дошкільної освіти. В першу чергу мова йде про завершення ремонтів на вул. Медової Печери, де буде відкрито 7 груп, продовження робіт на вул. Виговського (6 груп), на вул. Клепарівській (4 групи), на вул. Дністерській (4 групи), також ми відремонтуємо ще 2 групи та харчоблок у «Будинку школярів», де раніше було відкрито 4 групи, які успішно відвідують діти. Також заплановано у 2021 році відкрити 18 груп у закладах дошкільної освіти на вул. Малоголосківська, 34 – садочок, який для міста будуть забудовники», – повідомила начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик.

За її словами, також планують завершити ремонт садочку на вулиці Грушевського у селищі Рудно (3 групи). Окрім того оголосять торги на будівництво нового закладу дошкільної освіти на вул. Білогорща.

У 2020 році у закладах дошкільної освіти Львова було відкрито 19 додаткових груп повного дня. Також минулого року розпочали роботу 18 груп короткотривалого перебування. До садків міста зараховано 8350 дітей.

Додамо, торік приблизно 700 дітей не випустились із дитячих садочків через ситуацію із коронавірусом. Батьки побоялись віддавати дітей до школи та залишили їх ще на рік в садочках.

Нагадаємо, депутати планують виділити землю на вул. Малоголосківській під будівництво школи і трьох дитячих садочків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.