Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська міськрада

Четвер, 8 квітня 2021, 13:00

Головний фінансист Львова заявив про загрозу дефолту у місті

Львівська міськрада

У місті не фінансуватимуть видатки, передбачені у бюджеті розвитку, щоб запобігти дефолту.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомила Мар’яна Куц.

Вчора, 7 квітня, на засіданні комісії Львівської міської ради з питань фінансів та планування бюджету керівник департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук заявив, що Львів рухається до дефолту.

«21 червня ми повинні віддати 440 мільйонів Ощадбанку в Києві за наші запозичення. На сьогодні, за моїми підрахунках, бракує більше ніж 200 млн. Таким чином я повністю припиняю всі видатки з бюджету розвитку для того, щоб запобігти дефолту, який нам грозить божевільними темпами. Майте на увазі, ми прийняли бюджет розвитку у 850 млн. За перший квартал поступило 4%. Я повітрям фінансувати не можу», – повідомив Олег Іщук.

Бюджет розвитку наповнюється за рахунок надходжень від продажу комунального майна та землі.

 

Нагадаємо, через коронавірус невиконання бюджету Львова у 2020 році склало 7% або 686 млн грн, а лише у лютому цього року виконком схвалив бюджет розвитку Львівської МТГ на 2021 рік.

Додамо, торік у грудні депутати затвердили міський бюджет Львова на 2021 рік. Передбачалось, що доходи бюджету розвитку Львівської міської територіальної громади становитимуть 700 млн грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.