Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гірські райони на Львівщині

Четвер, 15 квітня 2021, 11:14

В Україні оновили перелік гірських населених пунктів

гірські райони на Львівщині

Уряд склав новий перелік гірських населених пунктів у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Вчора, 14 квітня, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв постанову, якою вніс зміни до переліку населених пунктів, яким надається статус гірських.

Як наголосили в Міністерстві розвитку громад та територій України, зміни пов’язані з новим адміністративно-територіальним устроєм України.

Згідно із прийнятими змінами, відтепер в Україні налічується 714 гірських населених пунктів, які розташовані на території 86 територіальних громад та входять до складу 16 районів у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

"Основним критерієм віднесення населених пунктів до категорії гірських є їх розташування на висоті 400 метрів і вище над рівнем моря. Мешканці гірських населених пунктів мають низку пільг. Зокрема, для них розмір державних пенсій, стипендій, всіх видів державної матеріальної допомоги збільшується на 20%, а тарифні ставки та посадові оклади працівників підвищуються на 25%" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у 2020 році у Львівській області потребували капітального ремонту три дороги загального користування місцевого значення, що знаходяться на території гірських районів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.