Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Щурата

city-adm.lviv.ua

Четвер, 15 квітня 2021, 10:36

У Львові шукають архітекторів для забудови кварталу, проект якого не відповідає будівельним нормам

вул. Щурата

У місті продовжили реєстацію на архітектурний конкурс щодо будівництва житлового комплексу на вул. Щурата, проект якого не відповідає державним будівельним нормам.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Управління архітектури та урбаністики міськради продовжило термін реєстрації на відкритий всеукраїнський архітектурний конкурс із будівництва житлового комплексу з підземним паркінгом на вул. Щурата у Львові.

Проект має передбачати зведення багатоквартирних житлових будинків з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом.

Останній термін реєстрації учасників завершується 30 квітня, а засдання журі має відбутися у середині червня цього року.

Як повідомляли Варіанти раніше, у лютому виконавчий комітет міськради дозволив "Житлово-будівельному кооперативу "Північна околиця" звести на ділянці, площею 2,6826 га, на вул. Щурата комплекс із багатоквартирних житлових будинків та підземним паркінгом. Загалом йдеться про 45 тисяч кв.м житлової забудови.

Однак у січні комісія архітектури Львівської міської ради відмовилась розглядати містобудівні розрахунки ЖБК "Північна околиця" щодо зведення цього кварталу на вул. Щурата через чисельні порушення, які не відповідають державним будівельним нормам та правилам.

Зокрема, у документах не враховані питання соціальної інфраструктури, зауваження містобудівної ради щодо висотності забудови, забезпечення комплексу школою, дошкільною установою, умовами для маломобільних груп населення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.