Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 15 квітня 2021, 12:55

У Львові планують відновити Державний історико-архітектурний заповідник

Львів

У Львівській ОДА обговорили можливість відновлення Державного історико-архітектурного заповідника у Львові.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Вчора, 14 квітня, у Львівській обласній державній адміністрації відбулося перше засідання робочої групи, яка обговорила можливість відновлення Державного історико-архітектурного заповідника у Львові, а також її фінансування.

Згідно із пропозиціями, пропонується відновити Державний історико-архітектурний заповідник у Львові як орган управління об’єктом світової спадщини ЮНЕСКО – Ансамблем історичного центру Львова.

«Органи управління історичною спадщиною ЮНЕСКО передбачені законом, але не створені донині. Нормативна база щодо цього питання точно потребує доопрацювання і змін. Ми не мусимо чекати, Львівщина може бути ініціатором змін в країні. І разом із законодавчою ініціативою, мають бути реальні виважені кроки, які, я думаю, пропонує наша робоча група», – наголосив начальник управління охорони об’єктів культурної спадщини  Львівської ОДА Василь Петрик.

Нагадаємо, Державний історико-архітектурний заповідник у Львові існував від 1975 до 1991 року. Формально припинив діяти, коли ліквідували його дирекцію. Відновленням структури називають 2009 рік. У 2015 році тодішній голова Львівської ОДА Олег Синютка своїм розпорядженням ліквідував цей орган охорони культурної спадщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.