Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцина Pfizer/BioNTech

unicef.org

П'ятниця, 16 квітня 2021, 14:30

Львівщина отримає 1170 доз вакцини Pfizer Comirnaty

вакцина Pfizer/BioNTech

Сьогодні в Україну прибула партія вакцин Pfizer від Covax, Львівська область отримає 1170 доз.

Про це повідомили заступник міністра охорони здоров'я головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на своїй Фейсбук-сторінці та Юнісеф Україна.

Сьогодні в Україну доставили 117 тисяч доз вакцини проти коронавірусу Pfizer/BioNTech в рамках механізму Covax. Україна отримала вакцину безоплатно.

За кілька днів до поставки вакцин ЮНІСЕФ в рамках Covax також доставив в Україну близько 140 тисяч шприців для розведення вакцини з розчинником та ін’єкцій та більше 1300 коробок для їх безпечної утилізації.

Щеплення вакциною Comirnaty розпочнеться 18 квітня із Київської області. З 19 квітня – по всій Україні.

117 000 доз вакцини Pfizer/BioNTech, в першу чергу, використають для щеплення персоналу і мешканців будинків для літніх людей. Потім – працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Першу поставку вакцини розподілять по 1170 доз у кожну з областей та в м. Київ. Разом з вакцинами розвезуть розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

Це перша поставка в межах ініціативи Covax в Україну. Поставки вакцин різних виробників в рамках Covax продовжаться, і очікується, що до кінця 2021 року дозволять охопити щепленнями до 20% населення України.

Covax – це глобальна ініціатива, щоби пришвидшити розробку та виробництво вакцин від Covid-19 і забезпечити їх рівномірний розподіл у всьому світі. Роботу Covax координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від Covid-19.

Нагадаємо, вчора на Львівщині розпочали проводити щеплення вакциною CoronaVac. 13 квітня в область надійшло 11 240 доз вакцин від коронавірусу CoronaVac.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.