Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

відділ соцзахисту на Львівщині

П'ятниця, 16 квітня 2021, 15:21

Працівниця соцзахисту на Львівщині привласнила майже 300 тисяч

відділ соцзахисту на Львівщині

Начальниця відділу соціального захисту однієї з міських рад Львівщини привласнила 289 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

У середу, 14 квітня, правоохоронці повідомили про підозру начальниці відділу управління праці та соціального захисту однієї з міських рад Львівщини, мешканці Дрогобицького району, яка з січня до травня 2020 року привласнила 289 427 гривень.

Зокрема, маючи доступ до бухгалтерської документації, чиновниця вносила неправдиві відомості про розмір свого грошового забезпечення.

"14 квітня чиновниці повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах) та ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду) Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні.

Чиновницю відсторонили від займаної посади на 2 місяці, а обвинувальний акт скерували на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує їй, – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, директора фірми Брезіцьких підозрюють у привласненні майже двох мільйонів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.