Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вшанування пам'яті Возницького

loda.gov.ua

П'ятниця, 16 квітня 2021, 16:04

У Львові вшанували пам’ять Бориса Возницького

вшанування пам'яті Возницького

На Личаківському кладовищі відбулося урочисте покладання квітів до могили Бориса Возницького.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Сьогодні, 16 квітня, на честь 95-ої річниці від дня народження Бориса Возницького відбулося урочисте покладання квітів до могили Героя України, академіка, лауреата Шевченківської премії, незмінного упродовж 50-ти років директора Львівської національної галереї мистецтв

До могили Бориса Возницького на Личаківському кладовищі поклали квіти, священики виконали чин панахиди. До заходів із вшанування багаторічного директора Львівської національної галереї мистецтв долучилася також хорова капела «Дударик».

Зазначимо, Борис Возницький (16 квітня 1926 – 23 травня 2012) – український мистецтвознавець, директор Львівської галереї мистецтв, академік Української академії мистецтв, Герой України (2005), лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1990), заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ICOM), доктор honoris causa.

Нагадаємо, до 90-ліття з дня народження Бориса Возницького Варіанти опублікували 12 фотографій Бориса Возницького, яких, можливо, Ви ще ніколи не бачили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.