Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Площа Ринок, 20

Вівторок, 20 квітня 2021, 15:19

У Львові планують продати три поверхи кам'яниці Крайзерівської

Площа Ринок, 20

Депутати розглянуть на сесії ухвалу про продаж комунальних приміщень на Площі Ринок, 20.

Про це йдеться у проекті ухвали, оприлюдненій на сайті Львівської міської ради для розгляду на наступній сесії, що відбудеться 22 квітня.

Згідно із документом, до переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності Львівської МТГ, які підлягають приватизації у 2021 році способом аукціону, депутати вирішили включити нежитлові приміщення 2, 3, 4 поверхів на Площі Ринок, 20. 

Нежитлові приміщення, які мають продати на аукціоні, знаходяться на 2, 3, 4 поверхах будівлі, їх загальна площа становить 162,7 кв. м. Станом на сьогодні приміщення на Площі Ринок, 20 є вільними, а їхню стартову вартість у тексті ухвали не вказали.

Зазначимо, у підвалі цього будинку та двох сусідніх – на Площі Ринок, 19 і 21 знаходилася колишня ресторація "Під Левом". У 2019 році ці приміщення міськрада продала за 116 млн грн київській компанії.

Зазначимо, триповерховий будинок на Площі Ринок, 20 або ж  кам'яниця Крайзерівська є частиною пам’ятки архітектури національного значення, датується ХVІ століттям і внесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Перша назва будинку Крайзерівська походить від прізвища львівського війта Станіслава Крайзера (1569 року). Ця назва збереглася до ХVІІІ століття. У 1776-1779 роках будинок був грунтовно перебудований. 

Нагадаємо, у лютому цього року у міськраді сформували перелік із 150 нежитлових комунальних приміщень, які планували продати на аукціоні.

Додамо, раніше Варіанти дослідили питання із продажем приміщеннь на Площі Ринок у системі ProZorro у статті "Проzorri свистуни Садового".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.