Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Leopolis Jazz Fest

Середа, 21 квітня 2021, 12:37

Leopolis Jazz Fest транслюватиме концерт Майкла Абене та UA Big Band

Leopolis Jazz Fest

У День джазу Leopolis Jazz Fest транслюватиме концерт Майкла Абене та біг-бенду українських музикантів.

Про це повідомляє  Leopolis Jazz Fest.

У п'ятницю, 30 квітня, у 10-ту річницю Міжнародного дня джазу Leopolis Jazz Fest транслюватиме концерт Майкла Абене та біг-бенду українських музикантів.

Святкування дня джазу відбудеться на офіційних сторінках Leopolis Jazz Fest у YouTube та Facebook.

Програма заходу:

– 20:00 год – Вступне слово артдиректора Leopolis Jazz Fest Олексія Когана.

– 20:15 год – Концерт Майкл Абене та UA Big Band (США-Україна). 

Запис буде транслюватися лише один раз на офіційних каналах Leopolis Jazz Fest в YouTubе, Facebook, Instagram й не буде публікуватися в мережі.

Трансляція концерту відбудеться за підтримки Генеральних партнерів: Mastercard, Київстар, Borjomi.

Зазначимо, Майкл Абене був музичним керівником та головним композитором/аранжувальником біг-бенду WDR Radio в Кельні (Німеччина) з 2004 по 2014 рік, одного з найкращих біг-бендів у Європі.

Його аранжування грають виконавці у всьому світі, зокрема Ренді Брекер (Randy Brecker), Пакіто Д’Рівера (Paquito D’Rivera), Джо Ловано (Joe Lovano), Джон Скофілд (John Scofield), Патті Остін (Patti Austin), Майк Стерн (Mike Stern), Гері Бертон (Gary Burton), Дейв Лібман (Dave Liebman), Білл Еванс (Bill Evans), Курт Елінг (Kurt Elling), Едді Деніелс (Eddie Daniels), Том Харрелл (Tom Harrell).

Також Майкл Абене має вагому педагогічну кар’єру. З 2011 по 2018 рік Майкл був професором  кафедри диригування ансамблем та доцентом композиції Інституту джазу KUG в Граці, Австрія. Він також працював заступником музичного директора BMI Jazz Composers Workshop і був доцентом кафедри джазової композиції в Манхеттенській музичній школі.

Воркшопи Майкла Абене відбулися на Alfa Jazz Fest у 2016-му та стали абсолютно новим форматом у програмі. Протягом усього фестивалю джазмен працював з українськими музикантами, проводив щоденні репетиції, розбирав з ними аранжування. Результатом цієї праці став виступ Майкла Абене та спеціально створеного UA Big Band. Концерт відбувся в рамках програми фестивалю на площі Ринок. На сцену разом з видатним музикантом вийшло понад 20 українських виконавців та бенд-лідер Денніс Аду, який допоміг у реалізації цього унікального проєкту. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.