Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 21 квітня 2021, 14:59

У Львові запрацювала інтерактивна карта якості повітря

Львів

У місті запустили інтерактивну карту якості повітря, яка моніторитиме рівень забруднення повітря в реальному часі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні у місті запустили нтерактивну карту моніторингу якості повітря ЛУН Місто Air Львів, яку розробила українська ІТ-компанія ЛУН. Згідно із нею львів'яни відтепер можуть перевірити рівень забруднення повітря у місті в реальному часі.

Станом на зараз у місті встановили 15 станцій, які щосекунди моніторять стан якості повітря та відображають дані на інтерактивній карті. Більшість станцій розмістили у себе волонтери, а також 3 станцій розміщені: Львівська міська рада (пл. Ринок, 1), Lviv Open Lab (просп. Червоної Калини, 58), Startup Depot (муніципальний стаптап інкубатор, вул. Весняна, 4).

Вартість однієї станції становить 1,5 тис грн.

За словами розробників карти, дані зі спеціальних станцій, що розставлені по всьому місту та у передмісті, надходять на сервер і відразу потрапляють на карту. Користувачу достатньо перейти за посиланням і подивитися на колір позначок: якщо вони зелені – можна не переживати, повітря безпечне; якщо колір зміщується у бік червоного – справи гірші і варто відкласти тривалу прогулянку. 

Міський голова Льтвова Андрій Садовий додав, що у мережу таких станцій у місті планують розширити, щоб покрити всю територію Львівської ОТГ.

Зайти на карту можна за посиланням.

Додамо, у серпні 2020 року ЛКП "Зелене місто" підписало договір про встановлення на вул. Пластовій посту моніторингу якості повітря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.