Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Трускавець

Четвер, 22 квітня 2021, 10:05

Трускавець планують оголосити курортом державного значення

Трускавець

Комісія облради погодила надання Трускавцю статусу курортної території державного значення.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 21 квітня, представники комісії з питань розвитку місцевого самоврядування підтримали ідею оголошення природної території міста Трускавця курортною територією державного значення.

"При наявності державних програм і необхідного фінансування в першу чергу підтримку надають курортам державного значення. Тому створення такої території в Трускавці – це добра ідея. Але треба розуміти, що державний статус курорту – це лише один із елементів в розвитку території. Потрібні доходи, нові робочі місця, нові ідеї і можливості, тобто те що передбачено стратегією розвитку територіальної громади. До успіху треба йти одночасно кількома шляхами", – зазначив голова комісії, депутат від ЄС Володимир Кирилич.

З відповідною ініціативою до Львівської облради звернулися представники виконавчого комітету Трускавецької міської ради.

Тепер рішення мають підтримати депутати облради на пленарному засіданні, а Львівська ОДА має підготувати та подати до Державного агентства розвитку туризму України клопотання про оголошення природної території Трускавця курортною територією державного значення.

Остаточне рішення про оголошення територій курортами державного значення приймає Верховна Рада України за поданням Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, торік Трускавець став другим містом області після Львова за надходженнями від туристичного збору, а тимчасово непрацюючі працівники санаторіїв Трускавця не отримують допомоги з безробіття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.