Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

8-а міська клінічна лікарня

Четвер, 22 квітня 2021, 13:21

У Львові для трьох лікарень закуплять нове медичне обладнання

8-а міська клінічна лікарня

Депутати міськради погодили закупівлю у лізинг обладнання для трьох медичних закладів Львова вартістю понад 90 мільйонів гривень.

Сьогодні, 22 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвали про закупівлю спеціалізованого медичного обладнання КНП "Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова", КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова" та КНП "8-а міська клінічна лікарня м. Львова" на умовах фінансового лізингу.

"За" ці рішення проголосували 58, 51 та 58 депутатів відповідно.

Зокрема, для Міської дитячої клінічної лікарні планують закупити реанімаційне, нейрохірургічне обладнання та обладнання для кохлеарної імплантації загальною вартістю 30,2 млн.

Зазначимо, про закупівлю обладнання для дитячої лікарні депутати голосували двічі, під час першого голосування це ріщення підтримали 27 депутатів, що було недостатнім для прийняття рішення.

Натомість для Лікарні швидкої медичної допомоги Львова планують закупити 11 апаратів штучної вентиляції легенів, вартістю на більше 12 млн грн, та обладнання для облаштування двох кисневих станцій, вартістю не більше 23 млн грн. Загалом придбання нового обладнання обійдеться у 35 млн грн.

Для 8-ї лікарні Львова також планують закупити дві кисневі станції за 23 млн грн.

Термін поставки обладнання – до 1 серпня 2021 року. Строк лізингу становитиме 36 місяців від дати, визначеної у договорі. Відсоткова ставка за користування лізингом – не більше 10 відсотків річних у гривнях.

З бюджету Львова на закупівлю медичного обладнання планують спрямувати 31,6 млн грн. Із цих коштів Лікарня швидкої медичної допомоги отримає 12,3 млн грн у якості внеску до статутного капіталу для погашення лізингових платежів, Міська дитяча клінічна лікарня Львова – 11,2 млн грн, а 8-а міська клінічна лікарня – 8,1 млн грн.

Нагадаємо, рішення про закупівлю медичного обладнання у лізинг для цих лікарень раніше підпримала комісія фінансів та планування бюджету міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.