Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лікарня швидкої допомоги

wikimapia.org

Четвер, 22 квітня 2021, 14:04

У Львові на частині території лікарні швидкої допомоги збудують новий медичний заклад

Лікарня швидкої допомоги

Депутати виділили частину території лікарні швидкої допомоги інвестору для будівництва Центру матері і дитини.

Сьогодні, 22 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення  надати КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова" дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул. І. Миколайчука, 9.

"За" проголосували 53 депутати.

Зокрема, депутати дозволили поділити територію площею 9,2965 га, де зараз знаходиться лікарня швидкої медичної допомоги на дві ділянки, площею 7,9965 га і 1,3 га. Ділянку у 1,3 га мають вилучити у лікарні і передати  інвестору для будівництва тут нового медичного закладу – Центру матері і дитини.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, інвестор, що будуватиме лікарню, категорично виступив проти виділення міськраді грошей для пошуку приміщення під медичний заклад чи закупівлю обладнання.

"Інвестиційна група вислухала всі пропозиції і сказала, що великої довіри (до міської влади – ред.) нема. Вони готові збудувати і подарувати, а давати гроші – ні. Вони самі запроектують, збудують і урочисто подарують медичний заклад у пам'ять про родину, яка має коріння з Львівщини. Інших варіантів не розглядають" – пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

Керівник лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук розповів, як передає прес-служба Львівської міськради, що Центр матері і дитини буде найсучасним неонатологічним центром нового зразка, який планують збудувати за два роки, після отримання ділянки та завершення проектних робіт. Загальна площа лікарні становитиме близько 5 тисяч кв.м, тут планують облаштувати 130 стаціонарних ліжок. 

"Це і дитяча кардіохірургія, і неонатологія, і дитяча реанімація, і антинатальна, тобто внутрішньоутробна хірургія, і сучасне пологове відділення, і дитячий стаціонар. Тобто і народження, і виходжування дітей, і різні хірургічні втручання – все буде в одній будівлі. Це надзвичайно важливо" – наголосив Олег Самчук.

Зазначимо, у березні депутати подали ініціативу щодо перейменування лікарні швидкої медичної допомоги та присвоїти їй ім'я святого Пантелеймона.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.