Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський онкологічний центр

cancer.lviv.ua

Вівторок, 27 квітня 2021, 13:05

Для львівського онкодиспансеру закуплять лінійний прискорювач Наїсуоп

Львівський онкологічний центр

Львівська облрада виділила 60 мільйонів на закупівлю лінійного прискорювача Наїсуоп для Львівського онкологічного центру.

Сьогодні, 27 квітня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про укладання договору фінансового лізингу на придбання медичного обладнання. "За" проголосували 70 депутатів.

Йдеться про закупівлю для Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру лінійного прискорювача Наїсуоп. 

Обладнання мають придбати у лізинг за 3 роки, а максимальна ставка лізингового проценту – менше 9,8% річних та не більше 25% річних. Вартість лінійного прискорювача Наїсуоп має не перевищувати 60 млн грн. При цьому авансовий платіж має становити не менше 20%.

"Ми приймаємо вперше для області рішення про використання фінансового лізингу для покращення технічного стану Львівського онкологічного центру. Мешканці Львівщини отримають унікальну можливість лікуватися відповідно до найкращих методик. Лінійний присворювач дозволяє працювати у п'яти різних режимах і, відповідно, ефективно лікувати онкологічні захворювання і пухлини" – розповів під час обговорення цього питання депутат Львівської облради, голова бюджетної комісії Володимир Квурт.

Особливість цього обладнання, за словами Квурта, у тому, що лінійний прискорювач Наїсуоп працює у декілька разів швидше і скорочує час опромінювання до 1 хвилини 30 секунд, а також немає потреби у стаціонарному лікауванню

"Мешканці Львівщини можуть приїхати до лікарні, отримати необхідну дозу опромінювання і повертатися до роботи, що теж вважаю дуже важливим аргументом" – Володимир Квурт.

Як повідомляли Варіанти раніше, для закупівлі лінійного прискорювача Наїсуоп облрада вирішила збільшити цьогорічні видатки обласного бюджету на програму підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2021-2025 роки на 12 млн грн за рахунок зменшення фінансування порграми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2021-2025 роки на 6 млн грн та міжбюджетних трансфертів, наданих з бюджету Львівської міськради на 6 млн грн.

Нагадаємо, головним лікарем Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру є Ігор Ковальчук, депутат Львівської облради від Народного Руху України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.