Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

vchasnoua.com

Середа, 28 квітня 2021, 15:21

В Україні змінили правила для отримання субсидій

субсидії

Уряд з 1 травня затвердив нові правила для отримання субсидій.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні, 28 квітня, на своєму засіданні Кабінет міністрів змінив правила отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, які запрацюють з 1 травня 2021 року.

"Починаючи з травня, отримувачі субсидій повинні будуть подати нову заявку на її отримання. Заявки можна буде подавати протягом наступних 5 місяців. Зробити це можна в тому числі онлайн або поштою. Наразі 92% українців, які отримують субсидії, отримують її у грошовій готівковій формі. З травня всі 100% будуть отримувати субсидію живими грошима", – наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, вводяться деякі нові правила до тих, кому субсидії призначатися не будуть.

"Якщо ви маєте на депозитному рахунку в банках більше 100 тисяч гривень, купуєте нову автівку, або валюту одноразово на суму більше 50 тисяч гривень, вам субсидію, звісно, не призначать", – пояснив Шмигаль.

Також він додав, що для більшості отримувачів субсидій нічого не зміниться.

Нагадаємо, 14 квітня цього року уряд посилив вимоги при наданні житлових субсидій: вимоги під час призначення житлових субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.