Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Герман Галущенко

pravda.com.ua

Четвер, 29 квітня 2021, 11:21

17 нардепів з Львівщини не підтримали призначення Галущенка міністром енергетики

Герман Галущенко

Верховна Рада призначила уродженця Львова Германа Галущенка міністром енергетики.

Сьогодні, 29 квітня, Верховна Рада прийняла постанову про призначення міністром енергетики України Германа Галущенка. Його призначення підтримали 305 народних депутатів.

Новообраний міністр приніс присягу з трибуни парламенту. До цього часу, з березня 2020 року, коли Верховна Рада проголосувала за призначення нового складу Кабінету міністрів України, який очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Міністерство енергетики жодного разу не мало постійного очільника.

З львівських нардепів постанову підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна).

Були присутні у залі, але не голосували: Андрій Герус (Слуга народу).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність).

Утрималися: Ярослав Рущишин (Голос).

Проголосували проти: Степан Кубів (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Галина Васильченко (Голос), Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Зазначимо, Герман Галущенко, уродженець Львова, закінчив у 1995 році Львівський державний університет за спеціальністю "Правознавство", є кандидатом юридичних наук та має звання "Заслужений юрист України".

Свою кар'єру розпочав у львівській прокуратурі, потім працював у МЗС, у 1997-2005 роках працював Адміністрації президента Леоніда Кучми, а потім у Секретаріаті президента Віктора Ющенка. 

З 2012 року викладає міжнародне приватне право в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працював у Міністерстві юстиції на посаді директора департаменту судової роботи. У 2013-2014 роках працював в "Енергоатомі", де був виконавчим директором з правового забезпечення. Повернувся на роботу в "Енергоатом" у травні 2020 року на посаду віце-президента.

Додамо, у січні цього року Юрія Вітренка планували призначити міністром енергетики, однак Верховна Рада не підтримала це рішення. Натомість 28 квітня уряд призначив Вітренка головою "Нафтогазу".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.