Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Вітовського

google.com.ua

Четвер, 29 квітня 2021, 16:18

У Львові визначилися із реконструкцією вулиці Вітовського

вул. Вітовського

Виконком затвердив ескіз реконструкції вулиці Д. Вітовського. 

Сьогодні, 29 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив опис концепції та ескізу реконструкції вул. Д. Вітовського. 

Зокрема, під час реконструкції вулиці, на ділянці від пл. І. Франка до вул. Болгарської, облаштують три смуги руху, одна із них – відокремлена смуга для руху трамваїв у напрямку вул. І. Франка.

Натомість на ділянці від зупинки "Парк культури" до вул. Д. Лукіяновича буде дві смуги руху, одна із них – для автобусів та трамваїв у напрямку вул. Сахарова.

Крім цього, тут передбачено збудувати новий колектор, облаштувати тротуари з шириною пішохідної зони не менше 2,25 метрів та встановити обмежувальні стовпці, велодоріжки з обох боків вулиці: на вул. Д. Вітовського від вул. М. Коперника до вул. Болгарської – двостороння велодоріжка з непарного боку вулиці; на вул. Д. Вітовського від вул. Болгарської до пл. І. Франка – покриття проїзної частини.

На вул. Героїв Майдану влаштують підпірну стінку на  вздовж будівлі
на вул. Д. Вітовського, 57 для захисту будівлі від руйнування.

На зупинках громадського транспорту встановлять освітлення та
електроне двосторонє табло для інформування про прогнозований час
прибуття транспорту. На перехресті вулиць Сахарова – Коперника – Героїв Майдану встановлять світлофор 

Також у просторі між деревами, згідно із документу, планують облаштувати місць для паркування авто.

Дорогу від вул. Болгарської до вул. І. Франка покриють асфальтом, відокремлені смуги для руху трамваїв від вул. Болгарської до вул. І. Франка – бруківкою, а решту ділянок – бруківкою або мозаїкою. Місця для паркування на вул. Вітовського також викладуть бруківкою.

Пішохідні переходи облаштують через вул. Д. Вітовського на перехрестях з вулицями М. Коцюбинського, А. Волощака, Турецькою, Грецькою, поблизу будинків № 18, 38 на вул. Д. Вітовського, через вул. Героїв Майдану поблизу будинку на вул. Героїв Майдану, 2, на перехресті з вул. Братів Тимошенків та з обох сторін платформ зупинок громадського транспорту.

Згідно із документом, наразі ЛКП "Львівавтодор" має забезпечити виготовлення проектної документації щодо реконструкції цієї вулиці, включно із реконструкцією перехрестя вулиць Сахарова – Нечуя-Левицького – Коперника – Лукіяновича – Вітовського – Героїв Майдану.

 

Як заявив під час обговорення цього рішенння міський голова Львова Андрій Садовий, мерія планує отримати фінансування на цей проект від Світового банку, який готовий надати Львова кредит під 1% на 15 років при реалізації екологічних проектів.

Додамо, в старому трамвайному деп на вул. Вітовського компанія "Лем Стейшн" будуєУ  інноваційно-креативний простір.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.