Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

трамвайне депо на вул. Сахарова

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 13 листопада 2020, 13:39

У Львові здійснять реконструкцію нових будівель трамвайного депо на Сахарова

трамвайне депо на вул. Сахарова

Виконком надав дозвіл компанії "Лем Стейшн" на другу чергу будівництва із створення інноваційно-креативного простору в старому трамвайному депо.

Сьогодні, 13 листопада, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень на реконструкцію ТзОВ "Лем Стейшн" частини нежитлової будівлі під літерою А-1 (ремонтний цех, майстерні служби колії) та реконструкцію з переоснащенням будівлі під літерою Б-1 (прохідна) для реалізації інвестиційного проекту "Реконструкція трамвайного депо з метою створення інноваційно-креативного простору" на вул. Д. Вітовського, 57 у м. Львові.

Йдеться про реконструкцію будівель ремонтного цеху, майстерні служби колії та прохідної старого трамвайного депо, які виконуються у рамках другої черги будівництва для перетворення його у інноваційно-креативний простір.

Як повідомляли Варіанти раніше, трамвайне депо на вулиці Сахарова не використовували як приміщення для ремонту трамваїв, тому наприкінці січня цього року виконком дозволив ТзОВ "Лем Стейшн" створити на цій території робочий простір та простір подій, центр навчання та розвитку (зони кворкінгу для ІТ класу та дизайнерів, які будуть розділені на декілька рівнів, місця роботи для фрілансерів), майстерні, облаштувати авто- та велопарковки, насадити дерев, а також 30% площі приміщення займатиме зона харчування.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Лем Стейшн" засноване у 2016 році і займається організацією конгресів і торгівельних виставок. Його засновниками є шестеро осіб:

Марк Зархін – відомий львівський ресторатор;

Тарас Кицмей – співзасновник ІТ-компанії SoftServe;

Тарас Добрянський – колишній позаштатний радник міського голови Львова, львівський готельєр, якого пов'язують зі скандалом довкола одного з найдорожчих готелей міста – "Леополіс";

Олег Дрінь – представник Фінської інвестиційної компанії K.Hartwall Invest, керував такими проектами у Львові як "Леополіс" та "Опера Пасаж";

Дмитро Косарєв – один зі співзасновників ІТ-компанії N-iX у Львові та Lviv QA School;

Олег Мацех – екс-директор ЛКП "Лев", колишній експерт "Реанімаційного пакету реформ".

Нагадаємо, раніше ТОВ "Лем Стейшн", отримало в оренду на 50 років територію трамвайного депо площею близько 4,9 тис кв.м, а також будівлю на вул. Братів Тимошенків, 4, після вирішення судових спорів, пов’язаних із правом власності на неї. На цій території фірма має за 4 роки створити інноваційно-креативний простір, облаштувати прилеглу територію і прокласти необхідні інженерні мережі. Вартість інвестицій у реконструкцію депо становить 30 млн грн.

Додамо, у липні 2018 року виконком міськради визначив переможцем інвестиційного конкурсу із реконструкції трамвайного депо для створення інноваційно-креативного простору ТзОВ "Лем Стейшн", яке було єдиним учасником конкурсу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.