Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Північне Поділля

П'ятниця, 30 квітня 2021, 13:00

На Львівщині збільшать площу парку Північне Поділля

Північне Поділля

Парку "Північне Поділля" планують передати 3951,65 га землі.

Про це повідомляє департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Кабінет міністрів надав дозвіл національному природному парку "Північне Поділля" розробити проект землеустрою на відведення земельних ділянок площею 3951,65 га.

"Після оформлення документів на земельні ділянки, які були закріплені за національним парком указом президента, їх буде передано у постійне користування, а дані про них будуть внесені до Державного земельного кадастру, що унеможливить неправомірне відчуження таких земель" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, територія парку охоплює частину фізико-географічних районів Гологір та Вороняків, що спільно з Розточчям та Кременецькими горами формують північно-західний край Подільської височини. Це природоохоронна територія у східній частині Львівської області. Сюди входять територія південної частини Бродівського району, центральна, частина західної, східна та північно-східна частина Золочівського району та східна частина Буського району.

Парк був створений указом президента у 2010 році на загальній площі 15587,92 га з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів Північного Поділля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.