Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

День пам'яті у Львові

Субота, 8 травня 2021, 13:59

У Львові вшанували полеглих у Другій світовій війні

День пам'яті у Львові

На місці колишнього концентраційного табору Шталаг-328 відбулося вшанування полеглих у Другій світовій війні.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 8 травня, в День пам'яті та примирення, у Львові вшанували полеглих у Другій світовій війні. Вшанування відбулося біля пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору "Шталаг-328" у місті Львові, що на вул. Грабовського, 11.

У заходах взяли участь представники влади, дипломатичного корпусу, громадськості, зокрема голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик та заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Присутні поклали квіти та запалили лампадки на місці колишнього концентраційного табору.

Також відбулась екуменічна панахида та громадське віче.

   

"В цей час, коли відбувалися страшні злочини, у воєнний період на нашій українській землі, сьогодні нас заставляють задуматися про те, що і сьогодні Україна продовжує страждати від російської агресії, втрачаючи своїх кращих синів. Злочинна імперія і сьогодні не рахується з державними кордонами і пробує їх розширити шляхом вбивств і принижень мільйонів невинних людей" – наголосила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Нагадаємо, Варіанти згадали особливості відзначення 9 травня у Львові за останні 15 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.