Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Моршин

igotoworld.com

Четвер, 13 травня 2021, 17:00

У Моршині провакцинували більше 60% населення

Моршин

61% мешканців Моршина отримали першу дозу вакцини CoronaVac у рамках пілотного проекту з масової вакцинації населення міста.

Про це повідомляє Радіо "Свобода".

Як розповів сьогодні, 13 травня, Радіо "Свобода" міський голова Моршина Руслан Ільницький, станом на зараз у місті 61% населення отримали щеплення в рамках пілотного проекту із масової вакцинації китайською вакциною CoronaVac.

"Станом на сьогодні ми маємо 61% провакцинованих першою дозою. Із завтрашнього дня починається вже вакцинація другою дозою. Якщо врахувати, що за останні кілька місяців, за даними наших лікарів, перехворіло коронавірусом десь до 15%, то можна говорити, що вже є достатня кількість вакцинованих, аби через кілька тижнів спостерігати формування колективного імунітету. Це моя думка, офіційної позиції МОЗу я поки не знаю", – наголосив Руслан Ільницький.

За його словами, для залучення мешканців до вакцинації у місті розгорнули масштабну інформаційну кампанію: сімейні лікарі обдзвонювали своїх пацієнтів; розмістили три білборди; на магазинах розклеїли плакати; ставили намети, де роздавали інформацію про важливість вакцинації загалом і про CoronaVac зокрема; залучили місцеве телебачення та соцмережі.

"Частина людей мали сумніви саме щодо вакцини, частина досі чекають іншої вакцини. Але, відверто кажучи, велика частина людей просто не хочуть вакцинуватись ніякою вакциною. Вони вважають, їх обійде ця біда", – додав Ільницький.

Наразі у Міністерстві охорони здоров'я мають вирішити чи продовжувати вакцинувати в Моршині всіх бажаючих, не поділяючи їх на пріоритетні групи, чи обмежитись наданням другої дози тим, хто вже зголосився отримати першу.

Зазначимо, проект із вакцинації в Моршині стартував 16 квітня. Його мета –колективний імунітет місцевих мешканців і працівників санаторіїв, щоб зробити місто безпечнішим і відкрити курорт.

Досвід цього проекту з вакцинації потім зможуть використати фахівці з МОЗ, а стан здоров’я містян і працівників санаторіїв планують моніторити.

Додамо, 11 травня щеплення у Моршині отримали 54% мешканців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.