Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Моршин

ukrinform.ua

П'ятниця, 16 квітня 2021, 10:31

У Моршині масово вакцинуватимуть працівників санаторіїв

Моршин

В Моршині запускають пілотний проект, яким передбачено масову вакцинацію населення міста.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Сьогодні у Моршині запускають пілотний проект Міністерства охорони здоров’я України, яким передбачено вакцинацію більшості населення, що дозволить створити безпечні умови і можливості перебування в місті людей, які приїжджають для відновлення здоров’я.

2400 доз вакцини CoronaVac із 11 240, які надійшли для Львівщини, виділено для Моршина. Всього в Моршині проживає 4239 осіб.

Для підготовки та проведення пілотного проєкту передбачене залучення двох бригад пункту щеплення КНП «Моршинська міська лікарня» та залучення виїзної мобільної бригади з вакцинації КНП «Стрийська ЦРЛ».

«За ініціативою міського голови Руслана Ільницького Моршинська міська рада звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проєкт з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і працівників санаторно-курортних закладів. Працівники Моршинської міської ради та КНП «Моршинська міська лікарня» проаналізували демографічні показники, стан захворюваності на Covid-19 та обсяги уже проведеної вакцинації і визначили, що масове вакцинування дасть можливість створити 70% імунного прошарку. Ми зі свого боку підтримали цей проєкт», – розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

У департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА зазначають, що реалізація цього пілотного проєкту дасть можливість вивчити та проаналізувати ефективність вакцинації населення від імунокерованих інфекцій в окремо взятому населеному пункті.

Нагадаємо, вчора у області розпочали проводити щеплення вакциною CoronaVac. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.