Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

автоматизована модульна вбиральня

Фб Христини Процак

П'ятниця, 14 травня 2021, 13:43

Садовий відкриє в центрі Львова другу комунальну кльозетарню

автоматизована модульна вбиральня

На проспекті Свободи у в рамках пілотного проекту встановлять автоматизовану модульну вбиральню.

Сьогодні, 14 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про встановлення автоматизованої модульної вбиральні на проспекті Свободи у Львові.

"Даним рішенням ми хочемо реалізувати пілотний проєкт, що дасть змогу запровадити нові стандарти санітарного обслуговування в місті, і напрацювати систему належного утримання цих об'єктів. Об'єкт є повністю інклюзивним і повністю автоматичний, не потребує постійної наявності обслуговуючого персоналу. Оплата за користування може здійснюватися в різний спосіб, як готівкою, так і безготівково" – наголосив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Олександр Одинець.

За його словами, наразі міськрада планує оголосити тендер у системі ProZorro для встановлення такої вбиральні, а замовником із проєктування та влаштування автоматизованої модульної вбиральні буде ЛМКП "Львівводоканал".

На проспекті Свободи є підземні вбиральні, однак, як пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, вони зараз не працюють.

"Коли ми відремонтуємо підземні вбиральні на проспекті Свободи, то модульну можна буде перенести в інше місце. Якщо ми говоримо про підземні вбиральні, то вони не адаптовані для маломобільних людей і жінок з візочками. А тут є облаштоване місце, де можна навіть перепеленати дитину, і маломобільні групи населення також можуть скористатися цієї вбиральнею", – розповіла Маруняк.

Чиновниця додала, що мерія у процесі роботи модульної вбиральні також хоче промоніторити ситуацію, чи достатньо місць у цій вбиральні, чи не буде черг із людей, які хочуть нею скористатися, та визначать плюси та мінуси таких вбиралень.

Нагадаємо, у лютому цього року Шевченківська РА провела тендер на утримання громадської вбиральні на вул. Б. Хмельницького, 275.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.