Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Понеділок, 17 травня 2021, 09:55

Уряд запровадив граничні націнки на пальне на час карантину

АЗС

Кабмін ухвалив постанову, якою запровадив граничні торговельні надбавки на паливо на період карантину.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

У п’ятницю, 14 травня, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою запровадив граничні торговельні надбавки (націнки) на паливо на період дії карантину.

Продавці палива повинні враховувати цю надбавку під час встановлення роздрібної ціни на пальне, що реалізується через мережу АЗС.

Гранична торговельна надбавка нараховуватиметься до середньої вартості пального, яка визначатиметься на підставі даних міжнародного інформаційного агентства Platts CIF NWE за попередню декаду з урахуванням акцизу та податку на додану вартість.

Граничний рівень торговельної надбавки встановлено з 15 травня у таких розмірах:

- не більше 7 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для дизельного палива;

- не більше 5 гривень (включаючи ПДВ) на 1 літр для автомобільних бензинів.

Інформація про середню вартість 1 літра дизельного палива та бензинів автомобільних оприлюднюється на офіційному веб-сайті Мінекономіки щомісяця до 3, 13 і 23 числа.

Нагадаємо, в березні в Антимонопольному комітеті заявили, що найбільші мережі АЗС безпідставно підвищують ціни на бензин і рекомендували знизити ціни на пальне, а в квітні в Україні спостерігали значне коливання роздрібних цін на нафтопродукти та скраплений газ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.