Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Оксана Кісь

meest-online.com

Понеділок, 17 травня 2021, 13:30

Оксану Кісь номінували на премію Івана Франка

Оксана Кісь

Оксана Кісь серед трійки номінантів Міжнародної премії імені Івана Франка.

Про це повідомили на сайті Міжнародного фонду Івана Франка.

Експертна рада Міжнародної премії імені Івана Франка оголосила трьох номінантів, яких обрали із 26 наукових робіт.

Ім'я цьогорічного лауреата оголосять 27 серпня у Дрогобичі – на 165-ту річницю від дня народження Франка. Переможець отримає грошову винагороду та золотий знак.

Серед номінантів:

– Колективна монографія Альфредаса Бумблаускаса, Сальвіюса Кулявічюса та Ігоря Скочиляса: "На перехресті культур: Монастир і храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі".

– Оксана Кісь: "Українки в ГУЛАГу: Вижити значить перемогти".

– Леонід Тимошенко: "Руська релігійна культура Вільна. Контекст доби. Осередки. Література та книжність (XVI – перша третина XVIІ ст.)".

Експертна рада оцінювала наукові роботи за трьома критеріями: наявність інноваційних та оригінальних підходів у дослідженні; концептуальність, системність та критичність дослідження; міжнародний контекст і рівень наукового дослідження.

Праці номінантів охоплюють історію, культурологію, рeлігієзнавство, сакральну архітектуру, антропологію, літературознавство, книгознавство та славістику.

Нагадаємо, першим лауреатом премії імені Івана Франка став Любомир Гузар.

Додамо, у 2018 році Оксана Кісь взяла участь в Українському жіночому конгресі.

Зазначимо, Оксана Кісь – українська науковиця в галузі гендерних студій, історикиня та антропологиня, феміністка, докторка історичних наук, старша наукова співробітниця відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України, президентка Української асоціації досліджень жіночої історії, соціальна активістка, експертка Гендерної експертної платформи ГІАЦ «КРОНА».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.