Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

ВК "Барком-Кажани"

ВК "Барком-Кажани"

Середа, 19 травня 2021, 11:15

Львівський клуб Барком-Кажани братиме участь в чемпіонаті Польщі

ВК "Барком-Кажани"

ВК "Барком-Кажани" гратиме у чемпіонаті Польщі з волейболу 2022/2023.

Про це повідомляє польське видання Оnet.

Львівський волейбольний клуб "Барком-Кажани" братиме участь у чемпіонаті Польщі 2022/2023. Таке рішення прийняла рада чемпіонату "ПлюсЛіги" (PlusLigа).

Зазначимо, минулоріч "Барком-Кажани" подавав заявку на участь у чемпіонаті Польщі 2020/2021, однак львівському клубу відмовили. В історії польської волейбольної PlusLigа іноземні команди ще жодного разу не брали участі в змаганнях, хоча запити про це надходили і раніше, здебільшого це були чеські та словацькі клуби.

Однак цьогоріч команда з України отримала зелене світло для приєднання до PlusLiga – рада чемпіонату підтримала розширення ліги в сезоні 2022/23 до шістнадцяти команд та про інтернаціоналізацію ігор.

"Це гарна ідея. Близько двох мільйонів українців проживають у Польщі, багато з них можуть з'явитися на трибунах польських залів. Був би шанс для наших компаній відкрити нові ринки. Польський волейбол роками встановлює нові стандарти, тож, можливо, ми також будемо першими, хто створить міжнародну лігу" – розповів президент PLS Артур Попко.

Зазначимо, ВК "Барком-Кажани", заснований у 2009 році, чемпіон України з волейболу трьох останніх сезонів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.