Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Степанов

Середа, 19 травня 2021, 10:31

Нардепи звільнили Степанова та ще двох міністрів

Максим Степанов

Верховна Рада відправила у відставку міністра охорони здоров'я, міністра інфраструктури та міністра розвитку економіки.

Вчора, 18 травня, Верховна Рада звільнила міністра охорони здоров'я Максима Степанова, міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра розвитку економіки Ігоря Петрашка.

"За" їхню відставку проголосували 292,  284 та 280 народних депутатів відповідно.

Подання на звільнення Степанова з посади вносив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, а основною причиною звільнення він назвав повільний прогрес із щепленням та поставками вакцин в Україну.

Зазначимо, Степанов, екс-глава Одеської ОДА, був призначений на посаду 30 березня 2020 року. Він був третім міністром охорони здоров’я за часів президентства Зеленського після Зоряни Скалецької та Іллі Ємця.

Натомість Ігор Петрашко сам подав заяву про відставку з посади міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Нардепи розкритикували роботу міністра через держрегулювання цін на пальне, погіршення інвестклімату, 19 млрд грн збитків "Нафтогазу".

Петрашко працював міністром економіки із 17 березня 2020 року.

Владислав Криклій очолював Міністерство інфраструктури 20 місяців. Він подав у відставку за власним бажанням. Підставою для відставки міністра стала робота міністерства та "Укрзалізниці".

Додамо, Денис Шмигаль очолив уряд 4 березня 2020 року, замінив на цій посади Сергія Гончарука. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.