Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

виставка витинанок

Львівська ОДА

Четвер, 20 травня 2021, 10:34

У Львівському палаці мистецтв відкрили виставку витинанок митця Ореста Ґелитовича

виставка витинанок

Митець Орест Ґелитович експонує творчий доробок витинанок у Львівському палаці мистецтв.

Про це повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації. 

18 травня у Львівському палаці мистецтв відкрили виставку витинанок львівського митця Ореста Ґелитовича "Як ростити дерева". 

Виставка займає особливе місце у творчому зростанні автора, вона підсумовує 10-річну перерву автора, пов’язану з народженням дітей та роботою над театральними проєктами.

"Саме про "витинанкову" творчість Ореста Ґелитовича відома теза про те, що папір витримує все і художник доводить у своїй творчості: різання ножем, жмакання, фарбування, відривання, пресування та багато іншого. Проте, в цьому процесі важливим все ж залишається класичне витинання, адже таким є його метод створення", – ділиться арткритик, викладач, мисткиня Зоряна Лильо-Откович.

Ознайомитися з виставкою можна до 1 червня 2021 року у виставковій залі Львівського палацу мистецтв на 2 поверсі.

Орест Гелитович народився й виховувався у Львові. Має музичну початкову та художню освіти. Займався ліноритом, батіком, малярством. Працює декоратором в театрі Марії Заньковецької.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.