Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

органний зал

Четвер, 20 травня 2021, 17:30

Органному залі у Львові хочуть присвоїти статус академічного

органний зал

Депутати міськради звернуться до Мінкульту з проханням надати Львівському будинку органної та камерної музики статус академічного.

Сьгоодні, 20 травня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про клопотання щодо надання статусу академічного Львівському будинку органної та камерної музики.

"За" проголосували 47 депутатів.

Зокрема, депутати доручили міськраді підготувати звернення до Міністерства культури України про надання статусу академічного Львівському будинку органної та камерної музики.

У тесті документу йдеться, що статус академічного органному залу мають присвоїти у зв'язку з "вагомим внеском у розвиток концертної діяльності у Львові, розширення міжнародної співпраці, за постійний творчий пошук, високий рівень виконавського мистецтва, популяризацію класичної музики".

Зазначимо, Львівський будинок органної та камерної музики створений у 1988 (відкритий як Органний зал у 1969 р). За час свого існування та діяльності тут було проведено такі мистецькі події, як: Музичні фестивалі "БахМаратон", "ЛюдкевичФест", щорічний "Львівський міжнародний органний фестиваль", "Фестиваль давньої музики у Львові", "БарвінськийФест", Leopolis Baroque Fest, Фестиваль "Діапазон", дитячий хоровий фестиваль "Співаймо канон", фестиваль "Жайвір скликає друзів", а також концерти виконавців світового рівня.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року у місті обрали нового директора Львівського будинку органної і камерної музики, а у 2018 році на ремонт органного залу передбачили 1 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.