Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

відеоспостереження

П'ятниця, 21 травня 2021, 14:28

У Львові створять мережу із камер автофіксації порушень ПДР

відеоспостереження

Виконком погодив впровадження місцевої мережі камер, що автоматично фіксуватимуть порушення ПДР.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 21 травня, виконавчий комітет міськради прийняв рішення щодо впровадження місцевої мережі приладів фіксації адміністративних порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі.

За словами, заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Андрія Білого, цей проект реалізуватиме мерія спільно з Міністерством внутрішніх справ і Міністерством інфраструктури і на нього не потрібно витрачати кошти з міського бюджету.

"Це, фактично, камери, які знаходяться зараз на балансі МВС. Вони у рамках державної програми Vision Zero – тобто нульова смертність на вулицях міста і дорогах. На сьогоднішній день встановили 5 камер. Ми маємо погодження ще на 5 камер, і ще 2 камери дали на погодження. Також підготували більш широкий перелік. Ми порахували, що для міста в другу чергу має бути погоджено ще 23 місця для того, щоб ми далі встановлювали" – наголосив Білий.

Чиновник додав, що всі штрафи, отримані за допомогою камер автофіксації, будуть надходити у державний бюджет. 

Нагадаємо, до кінця року року на території Львівської області планують встановити ще 19 камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Загалом у області має працювати 21 камера фотовідеофіксації. З них три камери ще у минулому році встановили на трасі Київ – Чоп у Солонці та Буську.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.