Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Палац культури ЛОРТА

google.com.ua

Середа, 26 травня 2021, 10:45

Плац культури ЛОРТА планують передати у власність Львова

Палац культури ЛОРТА

Депутати винесуть на наступне засідання сесії рішення на про передачу у власність міста Плацу культури ЛОРТА.

Про це повідоми депутат Львівської міської ради, член комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Назарій Беббека на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міська комісія архітектури, містобудування та розвитку територій на своєму засіданні прийняла рішення передати Плац культури львівського державного підприємства "ЛОРТА", що на вул. Патона, 6, у власність громаді Львова.

"Вийшов із зустрічі на цю тему нашої робочої групи із керівництвом Державного концерну "Укроборонпром". В результаті переговорів, ми отримали позитивні рішення трудового колективу "ЛОРТА" і адміністрації про передачу Палацу культури у комунальну власність міста" – наголосив Бербека.

За його словами, наразі депутати створили робочу групу, щоб опрацювати це питання, а на наступну сесію місьької ради планують винести рішення про скасування податку на землю "ЛОРТА" та передачу Палацу культури у власність Львова.

"Палац культури "ЛОРТА" багато років був громадським центром і, дуже сумно, що він перебуває у такому стані. Впевнений, після відновлення будівля стане чудовим простором відпочинку й розвитку для громади" – додав Назарій Бербека.

Зазначимо, станом на сьогодні Палац культури "ЛОРТА" перебуває у знедбаному стані. У 2016 році на сайті е-петиції міськради була зареєстрована петиція щодо відновлення палацу з передачею його у комунальну власність та виділенням коштів з міського бюджету на реставрацію.

У січні цього року працівників заводу "ЛОРТА" не пускали на роботу через нестачу коштів на виплату заробітної плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.