Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

учасники АТО

П'ятниця, 28 травня 2021, 11:50

У Львові розширили критерії надання допомоги учасникам АТО

учасники АТО

Виконком виділив 11,5 мільйонів гривень на матеріальну допомогу учасникам АТО та розширив дію програми на контрактників з числа внутрішньо переміщених осіб.

Сьогодні, 28 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про надання одноразової матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань 115 учасникам АТО/ООС, які мешкають у Львівській МТГ.

Станом на сьогодні 4296 учасників АТО/ООС вже отримали матеріальну допомогу на загальну суму в 429,6 млн грн.

Як повідомив начальник управління соціального захисту Львівської міськради Ігор Кобрин на своїй сторінці у Фейсбуці, на виплату допомоги 115 учасникам АТО у бюджеті передбачено 11,5 млн грн. Програма діятиме до 2022 року.

"Зважаючи на те, що до складу Львівської територіальної громади увійшли 15 населених пунктів, збільшено фінансування програми: на 2021 рік передбачено 105 млн грн, на 2022 рік – 115 млн грн" – написав Кобрин.

За його словами, також право на одноразову допомогу у 25 тис грн відтепер мають і воїни-контрактники з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Львівської МТГ без реєстрації місця проживання.

Крім цього, місто виплачуватиме щомісячну адресну грошову допомогу  непрацездатним членам родин загиблих в авіакатастрофі на Скнилівському летовищі. Цю доплату отримуватимуть члени родин загиблих, дохід яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Нагадаємо, у 2017 році Львівська міськрада передбачила матеріальну компенсацію бійцям АТО по 100 тис грн кожному замість земельних ділянок та внесли зміни до програми підтримки учасників АТО – мешканців Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.