Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авіаперевезення

П'ятниця, 28 травня 2021, 11:26

Україна закрила повітряний простір для літаків з Білорусі

авіаперевезення

Уряд з 29 травня заборонив білоруським літакам входити в повітряний простір України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабінет міністрів із 29 травня заборонив літакам, зареєстрованим в Білорусі, використовувати повітряний простір України.

"Уряд схвалив протокольне доручення Мінінфраструктури та "Украероруху" встановити з 00:00 29 травня заборону на використання повітряного простору України повітряними суднами, зареєстрованими в Республіці Білорусь", – йдеться у повідомленні.

Також уряд доручив Мінінфраструктури, Міністерству закордонних справ та "Украероруху" поінформувати в установленому порядку про це Білорусь.

Нагадаємо, уряд з 26 травня припинив авіасполучення між Україною та Білоруссю та заборонив польоти над білоруською територією. Таке рішення прийнялипісля інциденту з літаком авіакомпанії Ryanair – 23 травня в столиці Білорусі Мінську, задіявши винищувач, примусово посадили літак компанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, щоб затримати опозиціонера Романа Протасевича.

А ще ввечері 25 травня білоруська авіакомпанія Belavia до 31 серпня скасувала всі рейси до львівського аеропорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.