Білорусь ввела індивідуальні ліцензії на український туалетний папір

П'ятниця, 28 травня 2021, 15:55

Рада міністрів Білорусі запровадила індивідуальні ліцензії на імпорт низки українських товарів, серед них шоколад та туалетний папір.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив торговий представник України Тарас Качка.

Білорусь запровадила на 6 місяців режим індивідуального ліцензування для імпорту низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, шпалери, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, скляні ампули, сільгосптехніка для сіяння, пральні машини та меблі.

Відповідне рішення Рада міністрів Білорусі затвердила від 26 травня. Воно набере чинності через 10 днів після публікації.

"Такі дії є необґрунтованими та дискримінаційними. Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі" – повідомив Тарас Качка.

Наразі Кабмін проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі.

Нагадаємо, уряд з 29 травня заборонив білоруським літакам входити в повітряний простір України, а з 26 травня припинив авіасполучення між Україною та Білоруссю та заборонив польоти над білоруською територією.

Таке рішення прийняли після інциденту з літаком авіакомпанії Ryanair – 23 травня в столиці Білорусі Мінську, задіявши винищувач, примусово посадили літак компанії Ryanair, який здійснював рейс з Афін до Вільнюса, щоб затримати опозиціонера Романа Протасевича.

Додамо, 25 травня білоруська авіакомпанія Belavia до 31 серпня скасувала всі рейси до львівського аеропорту.

Мітки: Білорусь, імпорт, ліцензії, новини львова, Тарас Качка