Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Віталій Марків

Львівський палац мистецв

Понеділок, 31 травня 2021, 10:36

Позивний італієць: у Львівському палаці мистецтв презентували фільм про Віталія Марківа

Віталій Марків

У Львівському палаці мистецтв презентували фільм про добровольця-нацгвардійця, заарештованого в Італії за штучними звинуваченнями Віталія Марківа.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У суботу, 29 травня, у  Львівському палаці мистецтв презентували фільм "Позивний Італієць". У кінострічці йдеться про історію учасника революції Гідності, добровольця-нацгвардійця, котрий у 2014 році одним з перших відправився на фронт Віталія Марківа – його за незаконними звинуваченнями у вбивстві італійського журналіста утримували за ґратами в Італії з червня 2017 року до листопада 2020 року.

На презентації був присутнім Віталій Марків.

"Це земля наших предків для наших нащадків. Ми служимо для українського народу задля захисту нашої Вітчизни", – звернувся до присутніх військових на презентації фільму Віталій Марків.

Зазначимо, що фільм "Позивний Італієць" створений на замовлення Державного підприємства "Центр захисту інформаційного простору України". Режисер документальної стрічки – Артем Шевченко.

Віталій Марків народився  у 1989 році в місті Хоростків Тернопільської області. У 2003 році з родиною переїхав до Італії, де закінчив технічний коледж, отримав італійське громадянство та почав працювати діджеєм. Під час Революції Гідності у 2013 році Віталій повернувся в Україну та став членом Самооборони, далі – старшим сержантом батальйону оперативного призначення імені генерала Сергія Кульчицького Національної гвардії України. Брав участь у боях за Слов'янськ навесні 2014 року У червні 2017 року Віталій Марків вирушив з України до Італії, аби відвідати матір. 30 червня 2017 року в аеропорту Болоньї італійська поліція заарештувала його за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі та його російського колеги Андрія Миронова. Вони загинули внаслідок мінометного обстрілу у травні 2014 року біля Слов'янська. Повністю виправдили Віталія лише у листопаді 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.