Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Середа, 2 червня 2021, 10:50

Вакциновані CoronaVac українці отримають міжнародне свідоцтво про щеплення

коронавірус

ВООЗ схвалила вакцину CoronaVac, що дозволяє видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй Фейсбук-сторінці.

Вчора, 1 червня 2021 року, Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцину CoronaVac виробництва Sinovac Biotech для екстреного застосування.

"Схвалення ВООЗ вакцини CoronaVac дозволяє видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації, всім хто пройшов повний курс щеплення" – повідомив Віктор Ляшко.

Також Ляшко зазначив, що наразі цією вакциною щеплення отримують особи 65+, маломобільні групи населення та особи, які доглядають за маломобільними, спортсмени, працівники освіти, які були залучені до проведення ЗНО, представники Збройних сил України, МВС, працівники підприємств критичної інфраструктури, а також ті, хто записаний на вакцинацію через портал або застосунок "Дія".

Нагадаємо, станом на 5 травня в Україні щепилися від коронавірусу 759 тисяч осіб, а перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тис доз прибула в Україну ще 23 лютого.

Додамо, раніше уряд опублікував національний план вакцинації від коронавірусу до 31 грудня 2021 року, а президент Володимир Зеленський запланував до Дня незалежності щепити від коронавірусу більшість українців. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.