Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

літак з вакциною

Фб Степанова

Вівторок, 23 лютого 2021, 11:51

В Україну доставили першу партію вакцини від Covid-19 (оновлено)

літак з вакциною

Сьогодні в Україну прибула перша партію вакцин від коронавірусу AstraZeneca.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 23 лютого, до України доставили першу партію вакцини від коронавірусу – препарат компанії AstraZeneca загальною кількістю 500 тисяч доз, що вистачить для вакцинації 250 000 українців.

Вантаж до аеропорту "Бориспіль" доставив літак турецьких авіаліній.

Як повідомляли у Міністерстві охорони здоров'я раніше, 21 лютого в Індії відвантажили перші 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca для України. Після прибуття їх розподілять між регіонами, а 22 лютого міністерство зареєструвало вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування проти коронавірусу. Повний курс вакцинації складається з двох щеплень з інтервалом 8-12 тижнів.

Зазначимо, у Міністерстві охорони здоров'я вже сформували списки із прізвищами людей, яких мають щепити, а як заявляв головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, відразу після прибуття вакцини в Україні її одночасно розвезуть до обласних складів. Першими вакцину отримають Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька області та Київ, у решту регіонів вакцина приїде наступного дня.

МОЗ планувало у середині лютого розпочати масову вакцинацію від Covid-19, проте через затримки поставок вакцин початок імунізації українців відтермінувалася. Також раніше керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ та депутатка Львівської облради від партії "Слуга народу" Наталія Іванченко передбачала, що вакцина від коронавірусу надійде до Львівської області не швидше, ніж наприкінці лютого чи на початку березня.

Додамо, у грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни.

На першому етапі вакцинації в Україні працюватимуть близько 500 мобільних бригад. Наразі у Львівській області створили 14 мобільних бригад з вакцинування від Covid-19.

Також в уряді обіцяли підготувати список професій, вакцинація від коронавірусу для яких буде обов'язковою й запустити сайт для запису на вакцинацію проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.