Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Понеділок, 8 лютого 2021, 13:55

В Україні вакцинація від Сovid-19 буде обов'язковою для медиків, вчителів та держслужбовців

медичний заклад у Львові

Кабмін підготує список професій, вакцинація від коронавірусу для яких буде обов'язковою.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні, 8 лютого, президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді", уряд має підготувати список професій, вакцинація від коронавірусу для яких буде обов'язковою.

"Я вважаю, що люди, які працюють на державу, отримують від держави кошти і мають постійні контакти – вони не мають права відмовитися від вакцинації. Крім тих, у яких алергія і яким просто неможливо зробити щеплення... Я вважаю, що Кабмін має розробити таку програму. Буде список професій" – наголосив Зеленський.

За його словами, також обов'язково вакцинувати необхідно тих, хто працює в школах, університетах і лікарнях.

Зазначимо, також зеленський зазначав, що в Україні планують охопити вакцинацією від Covid-19 близько половини населення у 2021 та на початку 2022 року.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я планує у лютому розпочати масову вакцинацію від Covid-19. У грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни.

Також на першому етапі вакцинації в Україні працюватимуть 500 мобільних бригад, а з 10 лютого запустять сайт для запису на вакцинацію проти коронавірусу. Наразі у області створили 14 мобільних бригад з вакцинування від Covid-19.

Додамо, 29 січня Верховна Рада погодила на екстрену реєстрацію вакцин проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.