Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 8 лютого 2021, 12:50

Зеленський планує провакцинувати від Covid-19 половину населення України за 2021-2022 роки

Володимир Зеленський

В Україні планують охопити вакцинацією від Covid-19 близько половини населення у 2021 та на початку 2022 року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні, 8 лютого, президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді", вакцинацією від Covid-19 планують охопити близько половини населення за 2021 рік та за перші місяці 2022 року.

"Наразі ми виділяємо наступний пріоритет у боротьбі з коронавірусом – вакцинацію. Її дорожня карта розроблена для забезпечення належного і рівного доступу до вакцини для всіх жителів України. Її головним завданням є охоплення щонайменше половини населення України протягом 2021 та початку 2022 року", – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, вакцини від Covid-19 надійдуть в Україну від чотирьох компаній.

"Ми домовилися про поставку в Україну вакцини від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa та Novavах. Перший етап вакцинації розпочнеться вже цього місяця. Першими вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці", – заявив Зеленський.

Крім того, він відзначив ефективність запровадження у січні жорсткого карантину.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я планує у лютому розпочати масову вакцинацію від Covid-19. У грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни.

Також на першому етапі вакцинації в Україні працюватимуть 500 мобільних бригад, а з 10 лютого запустять сайт для запису на вакцинацію проти коронавірусу. Наразі у області створили 14 мобільних бригад з вакцинування від Covid-19.

Додамо, раніше йшлося, що українців можуть вакцинувати трьома різними вакцинами від Covid-19, а 29 січня Верховна Рада погодила на екстрену реєстрацію вакцин проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.