Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 18 січня 2021, 13:35

Українців можуть вакцинувати трьома різними вакцинами від Covid-19

медичний заклад у Львові

Україна одночасно може отримати три різні вакцини від коронавірусу й у лютому розпочати масову вакцинацію від Covid-19.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, у перших партіях вакцини від Covid-19 Україна отримає три різних препарати.

"Ми є учасниками всесвітньої ініціативи COVAX, а також зверталися до всіх наших партнерів щодо необхідності поставки перших партій вакцини якомога скоріше. На сьогодні є змога обирати з трьох вакцин, і скоріше за все, в перших партіях ми будемо мати якраз три різні вакцини" – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, всі ці вакцини будуть ліцензовані в Україні та схвалені ВООЗ і в інших країнах, а також ведуться перемовини ще з 6 компаніями-виробниками.

"Ми ведемо перемовини з шістьма виробниками вакцини, які сьогодні мають дві стадії клінічних досліджень, проводять третю, реєструються в інших країнах і в Всесвітній організації охорони здоров’я, як офіційна і легалізована вакцина" – додав Шмигаль.

Після реєстрації вакцини в Україні, її також зможуть ввозити комерційні підприємства.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я планує у лютому розпочати масову вакцинацію від Covid-19. У грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни.

Також з лютого у Львові та Києві запровадять проект єдиного аеромедичного простору України.

Додамо, в Україні з 8 до 24 січня діє жорсткий карантин. На цей період на діяльність ряду сфер введені певні обмеження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.