Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 26 січня 2021, 14:43

На першому етапі вакцинації в Україні працюватимуть 500 мобільних бригад

медичний заклад у Львові

Денис Шмигаль розповів, як в Україні буде проходити вакцинація від Covid-19.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні, 26 січня, під час виступу у Верховній Раді прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уряд готує медичну систему для розгортання кампанії з вакцинації від коронавірусної хвороби.

"Уряд підготував та продовжує готувати медичну систему для швидкого розгортання кампанії з вакцинації. В першу чергу це стосується логістичної складової: формування маршрутів для оперативної та безпечної доставки вакцин, формування бригад, що проводитимуть щеплення та інші моменти" – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, перший етап процесу вакцинації буде відбуватися за допомогою спеціальних бригад, склад бригад вже сформували поіменно.

"Буде працювати більше 500 мобільних бригад. Другий та подальші етапи вакцинації планується проводити у понад 4 тисячах пунктах щеплень. Для належної мотивації зараз спільно з НСЗУ розробляється окремий пакет медичних послуг, який покриє витрати закладів на організацію та проведення вакцинації" – пояснив Денис Шмигаль.

Він додав, що процес вакцинації в областях координуватимуть керівники департаментів охорони здоров'я.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я планує у лютому розпочати масову вакцинацію від Covid-19. У грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни.

Українців можуть вакцинувати трьома різними вакцинами від Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.