Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Вівторок, 16 лютого 2021, 13:20

Львівщина зможе отримати вакцину від Covid-19 не раніше березня

медичний заклад у Львові

Вакцина від коронавірусу надійде до Львівської області не швидше, ніж наприкінці лютого чи на початку березня.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ та депутатка Львівської облради від партії "Слуга народу" Наталія Іванченко (Тімко).

"Було озвучено, що 15 лютого вакцина надійде в Україну. Цього не відбулося. Згідно із заявою міністра охорони здоров'я, дата, коли вакцина надійде в Україну, наразі становить 17-18 лютого. Але ще п'ять діб буде тримати процес реєстрації дозвільних документів. Тому пройде, щонайменше, тиждень чи 10 днів, перш, ніж Львівщина отримає вакцину" – пояснила Наталія Іванченко.

За її словами, наразі Львівський обласний лабораторний центр МОЗ не отримав наказу від міністерства щодо розподілу кількості вакцин, які надійдуть, чи графіка, у якому б була інформація про терміни надходження вакцини та її кількість.

"Від цього буде залежити, чи у першу хвилю (вакцинації – ред.) ми підтягнемо людей з другої хвилі, які працюють у закладах охорони здоров'я, чи ми будемо очікувати офіційного початку другої хвилі. Організаційні заходи для підготовки вакцинації, як першої хвилі, так і другої, в області частково завершені, а частково продовжуються" – наголосила Іванченко.

Вона додала, що станом на сьогодні у Львівській області під час першої хвилі зголосилися вакцинуватися 1520 медиків, з них 975 – лікарі Львова. Натомість не вакцинуватимуть тих лікарів, які вже перехворіли на коронавірус.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я планувало у середині лютого розпочати масову вакцинацію від Covid-19, проте через затримки поставок вакцин початок імунізації українців відтерміновується на невизначений термін.

У грудні минулого року МОЗ представило план вакцинації населення від коронавірусу. Він включає в себе п'ять етапів, а вакцинацію планують провести для не менш ніж 50% населення країни.

Також на першому етапі вакцинації в Україні працюватимуть близько 500 мобільних бригад. Наразі у Львівській області створили 14 мобільних бригад з вакцинування від Covid-19.

Також в уряді обіцяли підготувати список професій, вакцинація від коронавірусу для яких буде обов'язковою й запустити сайт для запису на вакцинацію проти коронавірусу.

Додамо, 29 січня Верховна Рада погодила на екстрену реєстрацію вакцин проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.