Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Середа, 2 червня 2021, 12:21

На Львівщині працівниця пошти привласнила понад 800 тисяч

львівська поліція

Жінка створювала фіктивні платіжні доручення та переводила гроші компанії на підконтрольні рахунки.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Кіберполіція викрила працівницю поштової служби у привласненні понад 800 тисяч гривень за нібито надані послуги.

"53-річна жінка працювала в одній із компаній поштового зв’язку. Фігурантка мала доступ до платіжної системи установи та створювала фіктивні платіжні доручення за нібито надані послуги. Аби приховати злочинну діяльність, працівниця проводила фінансові операції у дні, коли здійснювалася велика кількість платіжних розрахунків та обирала послуги на суму до 10 тисяч гривень.

Гроші за неіснуючі послуги підозрювана перераховувала на власні банківські рахунки. За попередніми підрахунками, у такий спосіб вона привласнила понад 800 тисяч гривень" − йдеться у повідомленні.

За місцем роботи та проживання фігурантки правоохоронці провели обшуки і вилучили "чорнові" записи та платіжні картки.

Жінці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Підозрюваній загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.