Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

руйнування дороги в селі Нижня Яблунька

Фб Думича

Середа, 2 червня 2021, 15:27

Онур отримає від Козицького 50 мільйонів на ремонт дороги, де виник обвал

руйнування дороги в селі Нижня Яблунька

"Онур" відремонтує ділянку дороги Бориня – Боберка, де обвалився асфальт, та отримає 50 мільйонів на продовження ремонту цієї дороги.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Завтра, 3 червня, підрядна організація "Онур" відновить ремонти на автомобільній дорозі Бориня – Боберка, де цими днями в селі Нижня Яблунька через дощі обвалилось 1,5 метри дороги.

Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, дорогу Бориня – Боберка розпочали ремонтувати минулого року й відремонтували 4 кілометри, проте через складну геологічнуструктуру ґрунту роботи призупинили.

"Там гірська частина території, де власне після зими збирається велика кількість води і необхідно вирішити питання водовідведення. Буде робоча нарада, де буде напрацьовано графік виконання робіт по ліквідації пошкодженого дорожнього полотна та продовження подальших ремонтних робіт. Об’єкт не зданий в експлуатацію, відтак усі недоліки підрядник усуне за власні кошти", – наголосив Юрій Бучко.

За його словами, на цей рік на ремонт дороги передбачили 50 млн грн. За ці кошти планують відремонтувати ще 5 кілометрів дороги.

Зазанчимо, про обвал дороги на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив депутат Самбірської районної ради Роман Думич.

"З суботи синоптики знову прогнозують дощовий тиждень, а це знову зсув останніх пару метрів та повна ізоляція мешканців трьох сіл (близько 7 тисяч населення) В. Яблунька, Шандровець, Боберка. Велика загроза, що в ці села не проїдуть екстренні медична та пожежна служби, громадський транспорт, а також не доставлять товарів першої необхідності, адже це єдиний шлях і об'їзду організувати не має можливості" – писав Думич.

Нагадаємо, 3 травня на дорозі Львів-Луцьк у селі Гайок обвалився дорожній міст. У Службі автомобільних доріг Львівщини вважають, що руйнацію моста спричинила безвідповідальність водіїв, а поліція Львівщини натомість відкрила кримінальне провадження за статтею "службова недбалість".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.