Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Захар Беркут

Середа, 2 червня 2021, 17:40

Під’їзд до курорту Захар Беркут пропонують вилучити для суспільних потреб

Захар Беркут

Комісія Львівської облради проведе виїзне засідання у Волосянці, щоб вирішити питання довкола під'їзду до курорту "Захар Беркут".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 2 червня, постійна комісія з питань розвитку місцевого самоврядування Львівської облради вирішила провести виїзне засідання, щоб врегулювати питання під’їзної дороги до курорту "Захар Беркут" у м. Славське.

За словами голови комісії, депутата Володимира Кирилича, облрада хотіла вилучити в курорту земельну ділянку, де знаходиться під'їздна дорога і шлагбаум, для суспільних потреб громади, відповідно до норм Земельного кодексу.

Однак, як зазначив директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА Орест Шуліковський, це питання не належить до компетенції його департаменту.

"Це є ділянки приватні, вони не є в комунальній власності Славської селищної ради. Є рішення про демонтаж шлагбаума, ми його розглядали на профільній інженерній комісії. Був представник селищної ради, був заявник пан Нагірний. Питання до виконавчої служби чому вона не приведе у відповідність рішення суду" − наголосив Орест Шуліковський.

Зазначимо, що Господарський суд Львівської області ще 11 січня 2016 року зобов’язав ТОВ "Захар Беркут" не перекривати дорогу шлагбаумом, які б перешкоджали користуванню під’їзною дорогою до відпочинкового комплексу "Захар Беркут" та житлових будинків. Варіанти розповідали про це у статті "Хижий Беркут".

Однак підприємство з того часу встановило новий шлагбаум.

Орест Шуліковський додав, що за весь цей час, згідно із зверненнями Нагірного В.В. та Нижника Т.М, департамент скерував близько ста листів до Славської селищної ради та Стрийської районної адміністрації з проханням врегулювати ситуацію із перекриттям під'їздної дороги до курорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.