Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська виправна колонія №48

П'ятниця, 4 червня 2021, 10:40

Львівську виправну колонію на Хуторівці продали за 400 мільйонів

Львівська виправна колонія №48

Львівську виправну колонію №48 продали за 407 мільйонів гривень фірмам львів'янина Тараса Зубика та депутата міськради Романа Федишина.

Міністерство юстиції України вперше провело аукціон у системі ProZorro в межах приватизації в’язниць в Україні й продало майно ДУ "Львівська виправна колонія (№48)", що на вул. Хуторівка, 2 і 4 у Львові, загальною плошею майже 12 га за загальну суму у 407 500 000 грн. 

Закупівля складалася із двох лотів: перший – близько сотні об’єктів нерухомості, розташованих на земельній ділянці, що на вул. Хуторівка, 2, площею 10,7 га і початковою вартістю у 132 674 303,55 грн, а другий – три будівлі на вул. Хуторівка, 4, на земельній ділянці площею 0,9574 га із початковою вартістю у 3 386 294,37 грн.

Аукціон відбувся 3 червня. У першому лоті взяли участь 7 компаній, серед них найбільшу ціну, що у три рази перевищує стартову, – 377 500 000 грн запропонувала львівська фірма ТзОВ "Девелопмент Інжиніринг Сервіс". Її й визнали переможцем торгів.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Девелопмент Інжиніринг Сервіс" зареєстроване у Львові з 2015 року, займається діяльністю у сфері архітектури. Керівником та власником фірми є львів'янин Тарас Зубик, голова правління ПАТ "Львівський проектний інститут", власник будфірми "Каскадбуд", фірм у сфері сільського господарства "Свійська птиця" та "Агро Органік Інвест".

 

У другому лоті змагалися 9 підприємств. Переможцем обрали ТзОВ "Ринок сільськогосподарської продукції "Шувар", що запропонувало ціну, яка у 8 разів перевищує початкову вартість закупівлі, – 30 000 000 грн.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Ринок сільськогосподарської продукції "Шувар" зареєстроване з 2005 року у Львові, займається діяльністю у сфері торгівлі. Керівником і власником фірми є депутат Львівської міськради від "Самопомочі" Роман Федишин.

Як написав міністр юстиції України Денис Малюська на своїй сторінці у Фейсбуці, розподіл виручених коштів від продажу в'язниці відбуватиметься за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, а 70% – на відбудову в’язничної інфраструктури.

Нагадаємо, минулоріч Міністерство юстиції вже заявляло, що виставить на продаж Львівську виправну колонію № 48, тоді ж повідомляли, що територію колонії планують забудувати офісами, спорткомплексом і медіатекою.

Додамо, Львівську виправну колонію №48 вирішили заморозити у 2017 році, а у лютому 2018 році звідси вивезли останнього засудженого. 

Репортаж Варіантів з Львівської виправної колонії № 48.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.