Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дорожні знаки

П'ятниця, 4 червня 2021, 15:51

Восени в Україні введуть нові дорожні знаки

дорожні знаки

Восени в Україні наберуть чинності зміни до зображень дорожніх знаків та введуть деякі нові дорожні знаки.

Про це повідомив Укравтодор на своїй Фейсбук-сторінці.

З листопада набувають чинності нові стандарти безпеки у частині "Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні". Зображення дорожніх знаків привели у відповідність до Конвенції про дорожні знаки і сигнали та доповили новими дорожніми знаками.

Зокрема, внесено зміни до зображень знаків відповідно до змін нормативно-правових актів та будуть запроваджені нові дорожні знаки "Автозаправні/Електрозарядні станції", таблички "Місце для зарядки електромобілів", "Платна дорога" та "Кінець платної дороги".

Стандарт доповнено знаками щодо прикордонної смуги, а також доповнено графічними матеріалами для уникнення неоднозначного трактування принципу встановлення та застосування кількох дорожніх знаків на одній опорі.

Крім цього додано новий розділ, де вказано як розміщувати знаки на щитах та фонових щитах та введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Також доповнили новими знаками і табличками дорожні знак, які регулюють рух велосипедистів та змінено знаки індивідуального проєктування. Зокрема, змінено шрифт, форма стрілок та введено символи для позначення центру населеного пункту, річки.

Нагадаємо, у рамках державно-приватного партнерства планують збудувати новий платний автобан Стрий – Мукачево, а у березні цього року в Укравтодорі наголошували, що мають оголосити конкурс з відбору інвестора для будівництва маршруту Краковець –Броди – Рівне. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.