Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 7 червня 2021, 14:13

Зеленський підписав закон про заборону пластикових пакетів

Володимир Зеленський

Президент підписав закон про обмеження обігу пластикових пакетів та анонсував висадку мільярда дерев.

Про це повідомила Українська правда.

Сьогодні, 7 червня, президент Володимир Зеленський під час форуму "Україна 30. Екологія" підписав закон про обмеження використання пластикових пакетів.

"500 − стільки пакетів за рік використовує кожен українець. 20 хвилин − стільки в середньому ми користуємося таким пакетиком, понад 100 років − стільки один пакет розкладається, і кілька секунд необхідно, щоб підписати цей закон, − і я з радістю хочу це зробити" − наголосив Володимир Зеленський.

Також на форумі Зеленський анонсував проєкт "Зелена країна" із висадкою 1 мільярда дерев за 3 роки і збільшенням площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років, нові правила продажу деревини, аудит надр та водних ресурсів, а також ревіталізацію Чорнобильської зони.

Нагадаємо, 1 червня, Верховна Рада прийняла законопроект №2051-1, яким забороняється розповсюджувати пластикові пакети у магазинах, аптеках, закладах харчування та надання послуг із періодом у 9 місяців для адаптації компаній.

Розповсюдження пластикових пакетів каратиметься штрафом від 1700 до 3400 гривень, а за повторне порушення стягуватиметься штраф від 3400 до 8500 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.